Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدادی از اصحاب رسانه و شیوخی که به نظام عربستان بالاخص ولیعهد برکنار شده این کشور نزدیک بودند پس از اینکه نامشان در فهرست بازداشت‌ها در عربستان قرار گرفت از این کشور گریخته‌اند. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه قطری العربی الجدید، از بین این افراد جمال خاشقچی (خاشقجی) از اصحاب رسانه مشهور در عربستان است که توانست از عربستان خارج شده و به تبعیدگاه خودخواسته در ایالات متحده برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روزنامه العربی الجدید نوشت، خاشقچی روزنامه نگاری بود که در طول زندگی‌اش به نظام عربستان و دستگاه اطلاعات نزدیک بود و وی در آغاز بر این امر پافشاری می‌ورزید که ایالات متحده را به عنوان تبعیدگاه خودخواسته‌اش توصیف نکند. اما وی پس از آغاز موج بازداشت‌ها در ۱۰ سپتامبر گذشته مقاله‌ای را در روزنامه واشنگتن پست نوشت که در آن تصریح کرد: عربستان در دوره محمد بن سلمان ولیعهد این کشور دیگر قابل تحمل نیست.

خاشقچی گفت که به همراه تعدادی از فرهیختگان عربستانی از ترس اینکه در هنگام بازگشت به کشور بازداشت شوند، تصمیم گرفتند در تبعیدگاه خود خواسته بمانند.

وی در مقاله خود نوشت: دست‌کم ما هفت نفر هستیم آیا ما هسته‌های تفرقه در عربستان خواهیم بود؟ ساعت‌ها از طریق گوشی تلفن همراه تلاش می‌کنیم تا این موج بازداشت‌ها را که عصام الزامل دوست من و یک بازرگان را نیز دربر گرفت، درک کنیم. عصام الزامل روز سه شنبه ۱۲ سپتامبر زمانی که از ایالات متحده باز می‌گشت، بازداشت شد. وی در گذشته یکی از اعضای یک نهاد رسمی عربستانی بود. آیا به این سرعت یک شخص می‌تواند از نظر رهبری عربستان بیفتد. این یک مساله بسیار هولناک است.

این روزنامه گزارش داد که خاشقچی تن‌ها فرد فراری نبود که توانست از اجرای مجازات شلاق نجات پیدا کند. وی موج کنونی بازداشت‌ها در عربستان را بزرگترین موج بازداشت‌ها در تاریخ معاصر عربستان خوانده است.

در همین حال دکتر کسّاب العتیبی توانست از ترس اینکه بازداشت شود از عربستان به دوحه برود.

العربی الجدید گزارش داد که العتیبی یکی از اعضای جریان اسلامی بیداری است که این جریان محبوبیت و نفوذ بسیاری در دهه ۸۰ و ۹۰ قرن گذشته داشت و وی پس از موج بازداشت‌های صورت گرفته توسط دولت در سال ۱۹۹۴ علیه شخصیت‌های برجسته این جریان به لندن رفت. علت این موجب بازداشت‌ها این بود که آن‌ها "یادداشتی" را امضا کرده و در آن خواهان اصلاحات قانون اساسی و اصلاحات سیاسی و دینی شده بودند.

این روزنامه نوشت، پس از اینکه محمد بن نایف در سال ۲۰۱۵ به ولیعهدی رسید العتیبی به عربستان بازگشت، اما موج بازداشت‌های صورت گرفته توسط محمد بن سلمان علیه نزدیکان محمد بن نایف و طرف‌های دیگر در داخل خاندان حاکم، العتیبی را مجبور کرد که بار دیگر عربستان را ترک کند.

همچنین احمد بن راشد، از افراد آکادمیک و یک پژوهشگر است که در تبعیدگاه خودخواسته در استانبول زندگی می‌کند چرا که نام وی نیز در لیست بازداشت‌های دستگاه امنیت عربستان که وابسته به محمد بن سلمان است، درج شده است.

العربی الجدید همچنین افزود، پیشتر نیز مسؤولان عربستانی احمد بن راشد بن سعید را چندین بار در پی انتقادهایش از شبکه‌های العربیه و MBC و همبستگی‌اش با قربانیان کشتارهای صورت گرفته در میدان الرابعة العدویة مصر پس از برکناری محمد مرسی و همچنین حمایت‌هایش از مقاومت فلسطین و مخالفت با عادی سازی روابط با اسرائیل بازداشت کرده بودند.

این روزنامه نوشت: از بین افراد فراری از عربستان، عبدالرحمان دمشقیه، مبلغ لبنانی است که به دستگاه‌های امنیتی دولتی عربستان در دوره نایف بن عبدالعزیز وزیر کشور اسبق عربستان و پسرش محمد بن نایف نزدیک بود و وی پس از درج نامش در لیست‌های بازداشت، به لندن گریخت و در انگلیس اقامت دائم دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۶۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین از زندانیان به عنوان نیروی جنگی استفاده می‌کند

قانونگذاران اوکراینی طرحی را تصویب کردند که بر اساس آن کی‌یف می‌تواند از برخی مجرمان برای جنگ علیه روسیه استفاده کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پارلمان اوکراین امروز چهارشنبه پیش نویس یک قانون را تصویب کرد که به این کشور اجازه استخدام زندانیان را برای استفاده آنها در جنگ علیه روسیه می‌دهد.

در ماه دسامبر ولودیمیر زلنسکی اعلام کرد که ارتش اوکراین می‌خواهد بیش از 500 هزار نیرو را بسیج کند.

همچنین کی‌یف ماه گذشته میلادی قانونی را تصویب کرد که خدمات کنسولی برای مردان اوکراینی مقیم خارج از کشور بین سنین 18 تا 60 سال را به طور موقت تعلیق می‌نماید.

اولکسی هونچارنکو یکی از اعضای پارلمان اوکراین در پیامرسان تلگرام عنوان کرد: آن دسته از مجرمانی که قتل، تجاوز، خشونت جنسی و جرایمی علیه امنیت ملی مرتکب شدند، اعزام نخواهند شد.

کی‌یف در فروردین ماه قوانین بسیج سربازان را تشدید کرد، از جمله اینکه مخالفان انجام خدمت سربازی شدیدتر مجازات می‌شوند و کسانی که خدمت سربازی می‌کنند دیرتر مرخص می‌شوند. اکنون اوکراین صدور گذرنامه برای مردان 18 تا 60 ساله مقیم خارج از کشور را متوقف می‌کند.

این اقدام بخشی از تلاش‌های دولت اوکراین برای تشویق مردان به بازگشت به کشورشان است. 

اوکراین صدور گذرنامه برای مردان خارج‌نشین را متوقف کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» جنجالی شد؟
  • لیگ یک / فرار از منطقه خطر با یک امتیاز
  • اوکراین از زندانیان به عنوان نیروی جنگی استفاده می‌کند
  • ستاره سابق منچسترسیتی به خاطر بدهی نفقه دستگیر شد!
  • تصاویری جدید از محمود احمدی نژاد در خارج از کشور درحال خوش و بش کردن
  • ۱۰ استان کشور از تنش آبی خارج شد
  • پرونده مرگ مدیر شهرداری پیچیده شد؛ 3 کارمند در بازداشتند
  • وزارت دفاع انگلیس هک شد
  • هفته بیست و ششم لیگ برتر| اورونوف قاتل نساجی، منجی پرسپولیس/ فرار ۳ امتیازی شاگردان اسومار از جهنم وطنی
  • رسانه‌های عبری: نتانیاهو در منگنه است و حکم‌های بازداشت خواب را از چشمانش ربوده است