Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- ارتش سودان به علت همکاري با عربستان سعودي و امارات، خود را در باتلاق جنگ يمن گرفتار کرده است.
پايگاه خبري «العربي الجديد» در گزارشي به قلم «هبه عبدالعظيم» از خارطوم پايتخت سودان نوشت: يکي از نيروهاي ارتش سودان به نام "محمد حجازي عبدالقادر الانصاري" روز 15 مه گذشته درپي انفجار يک مين در مرزهاي عربستان و يمن کشته شد و خانواده‌اش دو روز بعد توسط خويشاوندان خود در عربستان از مرگ وي مطلع شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد الانصاري اهل استان سنار در مرکز سودان بود که به همراه تعداد ديگري از هم استاني‌هاي خود به يمن اعزام شد.
فرماندهي ارتش سودان خبر مرگ محمد الانصاري را به خانواده‌اش اطلاع نداده است و خواهر محمد مي‌گويد که ما نمي‌دانيم آيا برادرمان دفن شده است يا در بيابان رها شده و به طعمۀ کفتارها تبديل شده است و اگر دفن شده، قبرش کجاست؟
ارتش سودان
يکي ديگر از نيروهاي ارتش سودان به نام "محمد فيصل" که اهل استان شمالي بود، به همراه 18 نفر از هم استاني هاي خود روز پنجم مه گذشته در مرزهاي عربستان و يمن کشته شد و خانواده‌اش چند روز بعد از طريق واتساپ از خبر مرگش مطلع شد.
خانواده "ابراهيم دفع الله محمد حسين" نيز از طريق خويشاوندان خود در عربستان از خبر مرگ وي مطلع شدند. ابراهيم به همراه 13 نيروي ديگر ارتش سودان روز پنجم آوريل گذشته در صحراي "ميدي" در شمال غرب يمن کشته شد ولي فرماندهي ارتش سودان خبر مرگش را به خانواده وي اطلاع نداد.
"يونس محمود" مشاور وزارت دفاع سودان درباره مطلع نکردن فوري خانواده ها از مرگ فرزندان خود مي گويد: طبق آئين نامه هاي مربوطۀ ارتش؛ خبر کشته شدن نيروهاي ارتشي يک سال پس از مرگ آنها به خانواده هايشان ابلاغ مي شود و در اين مدت يک سال مفقود الاثر تلقي مي شوند.
ولي يک مقام نظامي عالي رتبه که نخواست نامش فاش شود، گفتۀ يونس محمود را که افسر بازنشستۀ ارتش است، نادرست خواند و گفت: آيين هاي مربوطۀ ارتش سودان آشکارا اعلام مي کند که اگر کشه شدن يکي از نيروهاي ارتش تأييد شود، خانواده اش بايد فوراً مطلع و مقدمات پرداخت حقوق وي به خانواده اش در اسرع وقت آغاز شود.
اين مقام نظامي با هشدار دربارۀ فشار رواني ناشي از ابلاغ خبر مرگ نيروهاي ارتش به خانواده هاي آنها، افزود: ارتش سودان به علت افزايش تلفات خود در جنگ يمن از ابلاغ خبر مرگ نيروهاي خود به خانواده هايشان خودداري مي کند. منبعي در دولت سودان اعلام کرد که 850 نفر از نيروهاي ارتش اين کشور تا ژوئن 2018 کشته شده اند ولي يونس محمود از بيان تعداد تلفات و تعداد نيروهاي مشارکت کننده در جنگ يمن خودداري مي کند. تنها مقام سوداني که آماري درباره تلفات ارتش داده است، محمد حمدان حميدتي فرمانده نيروهاي واکنش سريع است که سپتامبر 2017 در مصاحبه با يک روزنامۀ سوداني گفته بود: از آغاز جنگ يمن تا اين تاريخ (سپتامبر 2017) حدود 412 نيروي سوداني کشته شده‌اند.
"ابوالقاسم برطم" عضو فراکسيون مستقل "تغيير" در پارلمان سودان مي گويد که خانواده ها بايد از چگونگي مرگ فرزندان خود و محل دفنشان مطلع شوند.
برطم از سانسور خبري اخبار مربوط به يمن ابراز تعجب کرد و افزود: دولت از اعلام تعداد نيروهاي مشارکت کننده در جنگ يمن و تعداد تلفات و مجروحين خودداري مي کند.
"محمد بشير سليمان" عضو پيشين شوراي فرماندهي ارتش سودان مي گويد: يمن سرزميني کوهستاني صعب العبور است و جنگيدن در چنين کشوري مستلزم داشتن نيروها و تجهيزات نظامي ويژه و گذراندن دوره هاي آموزشي ويژه است زيرا منطقۀ عملياتي يکي از عوامل برتري جنگي است.
سليمان مي گويد: مشارکت نيروهاي ارتش سودان در جنگ يمن امنيت کشورهاي منطقه را تأمين و تضمين نکرد بلکه عربستان پيوسته به آماج موشک هاي حوثي ها تبديل شده و امنيت سودان نيز به خطر افتاده است زيرا حوثي ها تهديد مي کنند که بُرد موشکهايشان به خاک سودان نيز مي رسد. جنگ يمن امنيت همچنين کشتيراني را در درياي سرخ به خطر انداخته است و اين در حالي است که اکثر داد و ستدهاي سودان با کشورهاي شرق آسيا از طريق اين دريا انجام مي گيرد.
"محمد احمد الفکي" کارشناس امور استراتژيک و افسر بازنشستۀ ارتش سودان نيز مي گويد: عمر البشير رئيس جمهوري سودان از عدم وجود هيچ بند و تبصره اي در قانون اساسي دربارۀ مشارکت يا عدم مشارکت ارتش در جنگ هاي خارجي استفاده کرد و دستور مشارکت ارتش در جنگ يمن را صادر کرد.
الفکي گفت: همان گونه که امضاي هر پروتکل يا توافقنامۀ همکاري با کشورهاي ديگر مستلزم کسب موافقت پارلمان است، مساله مشارکت ارتش در جنگ هاي خارجي نيز بايد به تأييد پارلمان برسد.
مترجم: منوچهر مهدوي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۹۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است

به گزارش قدس آنلاین، اندیشکده مطالعات جنگ، این بار به سراغ پرونده آفریقا رفته و در بخشی از پرونده مبسوط خود به بررسی حضور اقتصادی و نظامی ایران در قاره سیاه پرداخته است. این مجله در گزارش خود که به قلم «لیام کار» و «کیتانه فیتزپاتریک» به نگارش درآمده می‌نویسد:

ایران از صادرات نظامی به عنوان وسیله‌ای برای پیگیری اهدافی در آفریقا مانند دستیابی به اورانیوم در نیجر و دسترسی به دریای سرخ در سودان استفاده می‌کند. پایگاه خبری تحقیقاتی آفریقا اینتلیجنس مستقر در فرانسه در ۳۰ آوریل گزارش داد ایران و نیجر از پایان سال ۲۰۲۳ در حال مذاکره برای ارائه ۳۰۰ تن کیک زرد اورانیوم به ایران توسط نیجر در ازای پهپادها و موشک‌های زمین به هوا بوده‌اند. این مقدار قابل توجهی اورانیوم است که برابر با کل تولید داخلی ایران در سال ۲۰۱۹ است.

این مجله تحلیلی با اشاره به گزارش وال استریت ژورنال در مارس ۲۰۲۴،  اذعان می‌کند ایران ارسال هواپیماهای بدون سرنشین به ارتش سودان را در اوایل سال ۲۰۲۴ آغاز کرد. پایگاه دریایی ایران در بندر سودان مستقیم از عملیات دریایی خارج از منطقه و حملات ایران به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ و خلیج عدن پشتیبانی می‌کند. 

سایت اطلاعات آفریقا و وال استریت ژورنال گزارش دادند ایالات متحده در دیدارهای ماه مارس به مقامات نیجر گفته است هرگونه فروش اورانیوم به ایران منجر به تحریم‌ها می‌شود که به لغو همکاری دفاعی توسط حکومت نظامی و در نهایت بیرون راندن بیش از ۶۰۰ نیروی آمریکایی که هنوز در منطقه مستقر هستند، کمک می‌کند. ایالات متحده در مورد ارسال پهپادهای ایرانی به ارتش سودان ابراز نگرانی کرده و کشورهای منطقه را تشویق کرده است ایران را برای خروج از آن تحت فشار قرار دهد.  ایران همچنین در تلاش است روابط اقتصادی خود با آفریقا را برای کاهش اثرات تحریم‌ها گسترش دهد. 

ایران ادعا کرد صادراتش به آفریقا در مجموع یک میلیارد و ۱۸۳ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۲۰۲۲ اندکی کاهش یافته، اما هنوز بسیار جلوتر از ارقام دولت‌های قبل‌تر از رئیسی است.

دولت رئیسی مدت‌هاست به‌عنوان بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای تضعیف نفوذ غرب و کاهش تحریم‌های غرب از طریق تعامل غیرغربی، به دنبال گسترش نفوذ اقتصادی ایران در آفریقا بوده است.  زیمبابوه تا حدی به دلیل تحریم‌های ایالات متحده به همکاری با ایران روی آورده است. بورکینافاسو از زمانی که حکومت نظامی کنونی این کشور در سپتامبر ۲۰۲۲ کنترل را بدست گرفته، به شریک جدید ایران تبدیل شده است و در اکتبر ۲۰۲۳ چندین قرارداد در زمینه انرژی، معدن، داروسازی و آموزش حرفه‌ای در تهران امضا کرد. 

شرکت‌های دانش بنیان ایرانی یکی از حلقه‌های کلیدی تلاش‌های تعامل اقتصادی ایران با آفریقا هستند که در زمینه‌های بشردوستانه مانند پزشکی، بهینه‌سازی زنجیره تأمین موادغذایی و مکانیزاسیون کشاورزی فعالیت دارند و نقش مؤثری را می‌توانند ایفا کنند؛ چرا که کمتر در معرض تحریم‌ها قرار دارند.
 

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • تذکر مهم رهبر انقلاب به نیروهای نظامی از زبان فرمانده بلندپایه ارتش
  • نیروهای فرانسوی در اوکراین هدف مشروع ارتش روسیه خواهند بود
  • ادامه نبرد سنگین مقاومت فلسطین با ارتش اسرائیل در رفح
  • فیلم/رضوانی: برخی‌ها فیگور ریاست مجلس گرفته‌اند اما پاپس‌ می‌کشند
  • آماده‌باش ارتش یمن در محاصره دریایی رژیم اسرائیل
  • آماده‌باش ارتش یمن در تکمیل حلقه محاصره دریایی رژیم صهیونیستی
  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • نیکا قربانی چه کسانی شد؟