Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه القدس العربی چاپ لندن در یادداشتی تحت عنوان «بن زاید به اسرائیل خوش آمدی» نوشت: «به فرعون گفتند: چه کسی تو را فرعون کرد؟ گفت: کسی را ندیدم که با من مخالفت کند» این دقیقا وصف حال محمد بن زاید، رئیس دولت امارات متحده عربی سازشگر با رژیم اشغالگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد بن زاید هیچ مخالفی بر سر راه خود نمی‌بیند که بخواهد با او مخالفت کند به همین علت به اعمال و رفتار خود همچنان ادامه می‌دهد تا جایی که به رژیم اشغالگر اسرائیل در اجرای معادله تغییر در خاورمیانه بر اساس نگرش این رژیم و حزب راست‌گرای افراطی که نماینده آن بنیامین نتانیاهو است، کمک می‌کند؛ نتانیاهویی که ستاره‌اش در حال افول است و چه بسا همانند ایهود اولمرت، نخست وزیر اسبق، و موشه قصاب، رئیس اسبق اسرائیل، که به اتهام فساد مالی و اخلاقی محکوم به زندان شدند، همین سرنوشت در انتظار او هم باشد.

بن زاید «طرح صلح کشور‌های عربی» که عبدالله بن عبد العزیز، پادشاه سابق عربستان، آن را مطرح کرد [و مهم‌ترین بند آن قطع هرگونه روابط رسمی و غیر رسمی با رژیم صهیونیستی است] نادیده می‌گیرد. محمد بن سلمان ولیعهد و حاکم کنونی عربستان هم منکر این طرح است.

به نظر می‌رسد بن زاید نمی‌خواهد درس عبرت بگیرد زیرا اوضاع امنیتی که شرکت‌های امنیتی اسرائیل از طریق میانجی‌های فلسطینی برای او ایجاد کرده‌اند، چه بسا برای حمایت از نظامش کافی نباشد؛ همچنان که برای حمایت از امنیت شرکت‌های نفتی عربستان هم کافی نبود؛ شرکت‌هایی که آمریکا و نهاد‌های امنیتی آن مسئول حفظ امنیت آن‌ها بودند و سکو‌های ضد موشکی که هزینه آن به صد‌ها میلیون دلار می‌رسد، نتوانست از این شرکت‌ها در برابر موشک‌های بالستیک که خسارت سنگینی به آن‌ها وارد کردند، محافظت کند.

بن زاید نقاب از چهره واقعی و زشت خود برداشت. او دیگر نه تنها به توجیه و تعارف نیاز ندارد بلکه آشکارا بازی می‌کند. از این رو او که به گفته احمد جارالله، روزنامه‌نگار کویتی، «صاحب لبخند سحرآمیزی است که دشمنان را خشمگین می‌کند» مواضع خود را در جانبداری از دشمنان مردم فلسطینی علنی کرد و نه تنها متاسف نیست، بلکه برای چنین اتهامی علیه خود اهمیتی هم قائل نیست.

در ادامه این یادداشت آمده است: درست است که مردم فلسطین صبور هستند، اما آن‌ها کسی را که به آن‌ها اهانت می‌کند؛ فراموش نخواهند کرد به ویژه کسی که آرمان آن‌ها را زیر پا می‌گذارد و به آن خیانت می‌کند یا حتی می‌کوشد به آن لطمه وارد کند و روز حساب مسلما او را مجازات خواهند کرد و این روز نزدیک است.

این مقدمه طولانی برای خبری بود که رسانه‌های اسرائیلی چند روز پیش اعلام کردند. در این خبر آمده بود: «اماراتِ سازشگر با دولت‌های اشغالگر» بر خلاف گذشته به «اسرائیلی‌ها» اجازه داده است، بدون هیچ اقدام خاصی در رابطه با صدور ویزا، وارد این کشور شوند و از نمایشگاه «اکسپو ۲۰۲۰» بازدید کنند و حتی اسرائیلی‌ها غرفه ویژه‌ای در شهر ابوظبی خواهند داشت و در این غرفه فن‌آوری‌های پیشرفته اسرائیلی به نمایش درخواهد آمد.

به نوشته روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارنوت»، تصمیم «اماراتِ سازشگر با رژیم اشغالگر» درباره اجازه دادن به اسرائیلی‌ها برای ورود به این کشور با گذرنامه‌های خودشان، رؤیای اسرائیلی‌ها بود و این رؤیا را امارات محقق کرد. محمد حاتم، معاون مدیر گردشگری، در رأس الخیمه به این روزنامه گفت: صد‌ها اسرائیلی می‌توانند از این نمایشگاه بازدید کنند و پس از پایان نمایشگاه هم می‌توانند از خود کشور امارات بازدید داشته باشند.

در ادامه این یادداشت آمده است: این اقدام امارات یعنی گشودن در‌ها به روی اسرائیلی‌ها با اقدامی دیگر در جهت عکس یعنی بستن در‌ها به روی فلسطینی‌ها همزمان شد و حتی مسئولان فلسطینی که برای مشارکت در کنفرانس‌های بین المللی به میزبانی امارات از آن‌ها دعوت می‌شود، دیگر اجازه ورود به امارات ندارند، به طوری که امارات برای قاضی قضات فلسطین به منظور شرکت در کنفرانس اسلامی ویزا صادر نکرد.

اقدام دیگر امارات این بود که از شیخ محمد حسین، مفتی فلسطینی بیت المقدس، به صورت شخصی برای شرکت در این کنفرانس دعوت کرد نه به صورت رسمی و با این اقدام گویی می‌خواست بگوید کشور فلسطین را به رسمیت نمی‌شناسد و تشکیلات خودگردان این اقدام را اهانت بزرگی علیه فلسطینیان دانست که در جهت برنامه‌های رژیم اشغالگر علیه شهر قدس و وجهه دینی آن صورت می‌گیرد.

برخی منابع آگاه فلسطینی تأکید می‌کنند این اقدامات امارات در چارچوب اقدامات سازمان‌دهی شده‌ای است که مدیریت آن را اسرائیل برای اعمال فشار علیه تشکیلات خودگردان بر عهده دارد.

این انحرافات تنها شامل محمد بن زاید نمی‌شود؛ بلکه ولیعهد عربستان هم در تعامل با رژیم اشغالگر اینگونه عمل و ابزار‌های و برنامه‌های امنیتی از این رژیم خریداری می‌کند، برنامه‌هایی که به رژیم عربستان کمک می‌کند، علیه مخالفانش در داخل و خارج جاسوسی کند.

بن سلمان همچنین اقدامات بیشتری دیگری در جهت عادی‌سازی روابط با اسرائیل انجام داد که این خود نشان دهنده اعتماد بسیاری است که به اسرائیلی‌ها دارد طوری که او اجازه داد؛ شرکت‌های فن‌آوری سایبری اسرائیل در برنامه ریزی برای ساخت شهر نیوم مشارکت داشته باشند و روزنامه یدیعوت آحارنوت این خبر را به نقل از دو منبع سعودی تحت عنوان «اسرائیلی‌ها در برنامه ریزی و ساخت شهر نیوم عربستان مشارکت می‌کنند» منتشر کرد.

نویسنده در ادامه نوشت: این اقدامات صحت آنچه کانال ۱۲ اسرائیل در خصوص حمایت آمریکا از رویکرد اسرائیل مبتنی بر ایران‌هراسی و امضای توافقنامه‌ها میان اسرائیل و برخی کشور‌های خلیج (فارس) بیان کرد، تأیید می‌کند؛ اقداماتی که در چارچوب اتخاذ نکردن هر گونه اقدام خصمانه علیه اسرائیل برای عادی‌سازی کامل و رایگان با این رژیم صورت می‌گیرد.

در نهایت باید بگوییم: روابط میان محمد بن زاید و رژیم اشغالگر به بیش از یک دهه قبل برمی گردد. عامل اصلی آن هم فلسطینی‌هایی هستند که از اوضاع، تجربیات و روابط خود با عناصر امنیتی اسرائیل بهره برداری کردند و در‌های امارات به روی شرکت‌های امنیتی رژیم اشغالگر گشودند؛ تا جایی این شرکت‌ها نفوذ گسترده‌ای به دست آوردند و پیشرفت اسرائیل در زمینه فن‌آوری جاسوسی و سایبری طی سال‌های اخیر و ایجاد ابزار‌های جاسوسی بر تلفن‌ها هوشمند، این روابط را تقویت کرد.

در پایان باید ترانه سید مکاوی را با این مضمون یادآور شویم: «سرزمینمان به عربی سخن می‌گوید؛ اما نگران هستم روزی به زبان عبری سخن بگوید» بله محمد بن زاید و وزرات گردشگری که خود را برای آینده آماده می‌کند، ترس و نگرانی تو را محقق کردند، اکنون کار به جایی رسیده است که معاون مدیر گردشگری امیرنشین رأس الخیمه به زبان عبری سخن می‌گوید:‌ ای اسرائیلی‌ها به امارات خوش آمدید که به زبان عبری می‌شود: روخیم هبائیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی امارات فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۴۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی تقصیر در رفح

اسرائیل روز سه‌شنبه اعلام کرد که تانک‌های خود را به گذرگاه مرزی رفح فرستاده است. این حمله پس از یک‌روز «گیج‌کننده» رخ می‌دهد که اسرائیل دستور تخلیه رفح را صادر و حماس هم اعلام کرد که شروط آتش‌بس را پذیرفته است. یک کارشناس مسائل منطقه به الجزیره می‌گوید اکنون «بازی تقصیر» شروع شده است. یعنی اسرائیل و حماس دیگری را سرزنش و متهم می‌کنند. با این حال آنچه واضح است‌عدم علاقه نتانیاهو به آتش‌بس است.

به گزارش دنیای اقتصاد، ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه (۱۸اردیبهشت‌ماه برابر با ۷مه) اعلام کرد که تانک‌های خود را به گذرگاه مرزی رفح فرستاده است. ارتش این رژیم می‌گوید در نظر دارد «عملیات محدودی» را با هدف نابودی حماس انجام دهد. «ایزابل کرچنر» و «آندرس ماتینز» در گزارش ۷مه در نیویورک‌تایمز در گزارشی زنده که همواره به روزرسانی می‌شد نوشتند، این حمله در ظاهر آن حمله‌ای نیست که ارتش وعده داده بود و متحدان اسرائیل خواستار جلوگیری از آن بودند.

این حمله پس از یک روز «گیج‌کننده» رخ می‌دهد که اسرائیل دستور تخلیه رفح را صادر کرد و حماس هم اعلام کرد که شروط آتش‌بس را پذیرفته است. پس از آن بود که ارتش اسرائیل اعلام کرد که «حملاتی هدفمند» را در بخش شرقی رفح تدارک دیده است. به دنبال این اقدام، آژیرها به صدا درآمدند و حملات راکتی از سوی حماس آغاز شد.

گفته شده است گردان‌های قسام نیروهای اشغالگر را در شرق رفح با موشک‌های کوتاه‌برد ۱۱۴میلی‌متری «رجوم» هدف قرار داده‌اند. گردان‌های قسام ویدئوهایی از مبارزانش را منتشر کرد که در رفح به تانک‌های اسرائیلی حمله می‌کنند. «لیام استک» هم در نیویورک‌تایمز نوشت، تمام کارمندان فعال در گذرگاه مرزی رفح بین مصر و غزه، این منطقه را پیش از حمله اسرائیل ترک کرده‌اند.

او در بخش دیگری از روایت خود می‌نویسد بامداد سه‌شنبه ارتش اسرائیل اعلام کرد که حملاتی را به شرق رفح با «حملات هوایی» و «عملیات زمینی» انجام داد. «میدل‌ایست‌آی» هم نوشت نیروهای ارتش اسرائیل بخش فلسطینی گذرگاه رفح را تسخیر کرد و تصاویر نشان می‌دهد که عملیات در حوالی این گذرگاه جریان دارد.

«استفن کیلین» و «نیلز آدلر» در گزارش ۷مه در الجزیره که همواره به روزرسانی می‌شد نوشتند، مصر عملیات اسرائیل در رفح را محکوم کرد و افزود: این اقدام، تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس در غزه را مورد تهدید قرار می‌دهد. سازمان ملل هم اعلام کرد که مقام‌های اسرائیلی دسترسی به گذرگاه مرزی رفح را قطع کرده‌اند.

«جودت یلماز»، معاون رئیس‌جمهور ترکیه هم در واکنش به حمله اسرائیل به رفح گفت: «اسرائیل با انجام حمله زمینی به رفح، درست یک روز پس از تایید پیشنهاد قطر و مصر برای آتش‌بس، بر دامنه جنایات جنگی دیگری که از ۷اکتبر در سرزمین‌های فلسطینی مرتکب شده است، افزود.» وی گفت که آنکارا به تلاش برای مجازات حقوقی اسرائیل ادامه خواهد داد.

«کیلین- آدلر» نوشتند، گذرگاه مرزی رفح در مرز غزه-مصر قرار دارد و تنها گذرگاه با غزه است که از سوی اسرائیل کنترل می‌شود. از زمان توافق سال۲۰۰۷ با اسرائیل، مصر کنترل این گذرگاه را به‌دست گرفت؛ اما عرضه مایحتاج برای ورود به غزه باید منوط به اجازه اسرائیل باشد.

«هند خودری» هم از دیرالبلح در غزه نوشت، این فقط مردم بخش شرقی رفح نیستند که در حال تخلیه و ترک این منطقه‌اند، بخش زیادی از مردم نواحی مختلف هم در حال فرار به مناطق مرکزی و خان‌یونس هستند. او می‌نویسد، همه‌جا شلوغ و پر از همهمه و مملو از انسان است. کسی نمی‌تواند چادری پیدا کند. بسیاری چادرهای خود را نزدیک ساحل –بسیار نزدیک به خط ساحلی– علم می‌کنند.

دو بیمارستان هم بیماران خود را تخلیه کرده و به مناطق مرکزی‌تر می‌فرستند. وضعیت را فقط می‌توان «هرج و مرج» توصیف کرد؛ گویی قیامتی است که کسی حتی «اقربای» خود را هم نمی‌شناسد. تمام خیابان‌ها مملو از انسان و ماشین است و مردم تمام زندگی و اثاثیه خود را در ماشین‌هایشان بار کرده‌اند. در بسیاری از ماشین‌ها می‌توانید تشک، بالش و پتو را ببینید. مردم نمی‌دانند چه بر سرشان خواهد آمد یا به کجا خواهند رفت.

«مارک اوون جونز» استادیار مطالعات خاورمیانه در دانشگاه حمد بن‌خلیفه به الجزیره می‌گوید اکنون «بازی تقصیر» شروع شده است. اسرائیل و حماس دیگری را سرزنش و متهم می‌کنند. جونز به الجزیره گفت که گزارش‌هایی مبنی بر خرابکاری عمدی نتانیاهو در مذاکرات اخیر و همچنین گزارش‌هایی در رسانه‌های اسرائیلی وجود دارد مبنی بر اینکه حماس توافق را پذیرفته است، این یک «حیله طراحی‌شده است برای اینکه چنین به نظر برسد که اسرائیل در توافق کارشکنی کرده است.» او گفت بسیار واضح است که نتانیاهو علاقه‌ای به آتش‌بس ندارد. جونز گفت که پایان جنگ به معنای «پاسخ‌گویی نه تنها در داخل اسرائیل برای اتهامات جنایی مختلف او، بلکه به‌طور بالقوه در برابر دادگاه کیفری بین‌المللی است.»

طرح پذیرش آتش‌بس از سوی حماس چه بود؟

دفتر نتانیاهو اعلام کرد که کابینه جنگ تصمیم گرفت برای فشار بر حماس و رسیدن به هدف آزادی گروگان‌ها، عملیات در رفح را آغاز کند. پیش از این، منابع خبری از موافقت حماس با پیشنهاد آتش‌بس خبر داده بودند. به گفته حماس، اسماعیل هنیه در تماس تلفنی با نخست‌وزیر قطر و رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر موافقت خود را اعلام کرده است؛ اما مفاد جدید آتش‌بس در غزه چیست؟

این توافق سه‌مرحله‌ای بوده و ۱۲۴روز طول خواهد کشید.

مرحله اول:

۱- آتش‌بس ۴۰روزه.

۲- آزادی ۳۳اسیر اسرائیلی

۳- آزادی ۸۰۰اسیر فلسطینی.

۴- بازگشت مردم غزه به خانه‌های خود در شمال نوار غزه.

مرحله دوم:

۱- آتش‌بس ۴۲روزه.

۲- بقیه اسرای صهیونیست آزاد می‌شوند.

۳- اسرای فلسطینی آزاد می‌شوند.

مرحله سوم:

۱- آتش‌بس ۴۲روزه.

۲- تمامی اجساد اسرای صهیونیست مبادله می‌شوند.

۳- تمامی اجساد اسیران فلسطینی مبادله می‌شوند.

۴- خروج ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه.

سه مقام اسرائیلی، سه‌شنبه ۱۸اردیبهشت به آکسیوس گفتند که این رژیم از متن پیشنهاد آتش‌بس مورد پذیرش حماس که حاوی مفاد جدید بسیاری است، متعجب شده است؛ چراکه پیشنهاد جدیدی که حماس با آن موافقت کرده با پیشنهاد قبلی که ۱۰روز پیش توسط ایالات متحده، مصر و قطر به حماس و اسرائیل ارائه شد و مورد قبول تل‌آویو واقع شد، مطابق نیست. یکی از مقامات اسرائیلی به آکسیوس گفت: «گویی که این پیشنهاد کاملا جدید است.»

دو مقام ارشد اسرائیلی دیگر نیز اظهار کردند که وقتی هیات حماس در آخر هفته از قاهره بازدید کرد، میانجی‌گران مصری بدون هماهنگی با اسرائیل پیشنهاد جدیدی به آن ارائه کردند. در همین حال یک مقام ارشد آمریکایی اتهامات مقامات اسرائیلی را مبنی بر اینکه دولت جو بایدن از پیشنهاد آتش‌بس مورد قبول حماس آگاه بوده، اما اسرائیل از آن مطلع نبوده است، رد کرد.

در همین رابطه، «رینا باسیست» و «آدام لوسنت» هم در گزارش خود در المانیتور به نقل از «وای نت» نوشتند، حماس پیشنهاد اولیه آتش‌بس را نپذیرفت، بلکه پیشنهادی را که مصری‌ها آن را اصلاح کردند، پذیرفت. به گفته مقاماتی که «وای‌نت» نامی از آن‌ها نبرد، «مصری‌ها به‌طور یک‌جانبه همه پارامترها را تغییر دادند تا حماس موافقت کند. این کار به‌صورت یک‌جانبه انجام شد و این پیشنهاد برای اسرائیل قابل قبول نیست.»

اما اسرائیل سپس گفت که در حال بررسی این پیشنهاد است و هیاتی را برای گفت‌وگو درباره جزئیات آن به قاهره می‌فرستد. «باسیست – لوسنت» در بخش دیگری از گزارش خود افزودند، ارتش اسرائیل ۱۵۰هدف را مورد حمله قرار داد و طی این حملات ۲۰فلسطینی جان خود را از دست دادند. ارتش این رژیم همچنین اعلام کرد که یک خودروی بمب‌گذاری‌شده را که به سوی نیروهایش در حرکت بود، منفجر کرد.

«هانی محمود» در گزارشی از رفح برای الجزیره می‌نویسد، با حضور تانک‌های اسرائیلی وضعیت روز به روز و ساعت به ساعت بدتر می‌شود. تانک‌ها و خودروهای زرهی اسرائیل موجی از ترس و وحشت را میان ساکنان رفح پراکنده‌اند. بسیاری از مردم در نتیجه حملات بامداد سه‌شنبه اسرائیل زخمی شده و به بیمارستان «کویتی» برده شده‌اند. محمود می‌نویسد ظرف ۴۵دقیقه چندین‌بار جزواتی پرتاب شد. حسی از آشفتگی در میان مردم دیده می‌شود؛ زیرا به روایت اسرائیل بدبین هستند.

تعلیق ارسال سلاح به اسرائیل

الجزیره در گزارش ۷مه نوشت، دولت ایالات متحده فروش هزاران سلاح هوشمند و دقیق به متحد خود اسرائیل را در بحبوحه جنگ غزه به تعویق انداخته است. در گزارشی به نقل از مقامات فعلی و سابق آمریکا آمده که دولت جو بایدن، به‌دلیل سیاست مسلح کردن اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفته است.

«وال‌استریت ژورنال» روز دوشنبه گزارش داد که قرارداد پیشنهادی شامل حداکثر ۶۵۰۰فقره «مهمات حمله مستقیم مشترک» (JDAM) است؛ کیت‌های هدایتی که بمب‌های هدایت‌نشده را به مهمات هدایت‌شونده دقیق تبدیل می‌کند. قانون ایالات متحده، کنگره را ملزم می‌کند که از توافق‌نامه‌های عمده فروش نظامی خارجی مطلع شود. به گفته «وال‌استریت ژورنال»، کنگره برای اولین‌بار در ماه ژانویه درباره این فروش - که ۲۶۰میلیون دلار تخمین زده می‌شود- مطلع شد؛ اما دولت بایدن هنوز به جلو حرکت نکرده است.

یک مقام کنگره که با روند فروش تسلیحات آشنا است به وال‌استریت گفت: «این اقدامی غیرعادی است؛ به ویژه برای اسرائیل و به‌ویژه در زمان جنگ.» این مقام گفت، با این حال از دلیل تاخیر بی‌اطلاع هستند. «ست بیندر» کارشناس فروش تسلیحات ایالات متحده در مرکز دموکراسی خاورمیانه، به وال‌استریت گفت که اگر تاخیر عمدی باشد، «این اولین نمونه از زمان شروع این جنگ بود که دولت چنین اقدامی را درباره سلاح‌هایی که می‌دانیم در غزه استفاده می‌شود، انجام داد.»

دیگر خبرها

  • «نقطه گیر» مذاکرات آتش‌بس کجاست؟
  • واکنش امارات به حمله رژیم صهیونیستی به رفح
  • امارات با تأخیر، حمله رژیم اسرائیل به رفح را محکوم کرد
  • جنگ غزه محور اصلی سفر وزیر خارجه ترکیه به امارات
  • حماقت اسرائیلی، حمایت آمریکایی
  • بازی تقصیر در رفح
  • سکانس‌هایی از فیلم کاپیتان
  • قتل مشکوک یک اسرائیلی در مصر | ژنرال بلندپایه یا بازرگان؟
  • انتشار تصویر تاجر اسرائیلی که در مصر کشته شد
  • انتشار تصاویری از تانک‌ اسرائیلی در خیابان‌های رفح